Wij zijn Farwick

Wij bestaan 125 jaar!

Onze organisatie draait al even mee, om precies te zijn sinds 1898! Dus al 125 jaar!
Wij zijn door de jaren heen natuurlijk behoorlijk veranderd. Daarom blikken we graag met u terug op de afgelopen decennia.

Werken aan groene oplossingen

Van bloemisterij en boomkwekerij naar daktuinen, natuurbaden, groene speelplaatsen, particuliere tuinen en een full-service groenvoorzieningsbedrijf. De afgelopen decennia is er veel veranderd. Logisch, want de wereld verandert, elke generatie is anders én ieder heeft zijn eigen interesses. Maar één ding is zeker: “The future belongs to those who prepare for it today. We hebben maar één aarde en daar zijn wij zuinig op! Daarom werken wij van generatie op generatie aan hetzelfde doel: de wereld een stukje groenen maken voor nu én de toekomst. En dát doen we eigenlijk al 125 jaar!

Farwick 125 jaar3

“The future belongs to those who prepare for it today”

Van bloemisterij en boomkwekerij naar Farwick Tuinaanleg

In 1898 was het zo ver: de oprichting van Farwick Bloemisterij & Boomkwekerij door Joseph Farwick. In het centrum van Enschede begint hij zijn bloemisterijwinkel. Maar daar blijft het niet bij. Rond 1900 krijgt hij van de familie Van Heek de opdracht om bomen te leveren voor de realisatie van het Volkspark.. Want eén ding was toen ook al belangrijk: het vergroenen van de omgeving. Waarom? Een groene buitenruimte is gezond, dat wist men 125 jaar geleden al.

Tegen het eind van de jaren dertig wordt het bedrijf overgenomen door de zoon van Joseph, Benno. Hij is een kweker in hart en nieren. De kwekerij gaat een nieuwe fase in waarbij Benno zelf vaak in de kas te vinden is. De focus wordt verlegd naar het kweken van planten en het aanleggen van tuinen. Want die nieuwe planten, moeten wel ergens tot hun recht komen. De naam verandert daarom ook naar Farwick Tuinaanleg. Benno is een echte bezige bij. Naast zijn passie voor kweken is hij ook veel bezig met bestuurswerk.

Een echt familiebedrijf

In 1971 wordt het stokje overgedragen. Deze keer aan Bert Farwick. Ook hij verlegt de focus van het bedrijf en volgt zijn passie: het ontwerpen van tuinen. Bert is een echte creatieveling. Achter de tekentafel is hij in zijn element. Het ontwerpen en het daadwerkelijk realiseren van tuinen is vanaf nu het belangrijkste onderdeel van Farwick. Het harde werk van Bert wordt al snel beloond. Er is namelijk een groei in omzet én omvang en daarom gaat Farwick verhuizen. Weg uit de binnenstad, naar een A-bedrijfslocatie op een prachtige plek aan de Auke Vleerstraat.

Han, zoon van Bert, kleinzoon van Benno en achterkleinzoon van Joseph, neemt in 2010 het roer over. De voorgangers van Han waren allemaal deskundig op hun eigen vakgebied. En ook Han gebruikt zijn eigen creatieve en innovatieve oplossingen. Hij is specialist in het duurzaam vergroenen van de buitenruimte en gebouwen in het stedelijk gebied. En zet dus voort waar zijn overgrootvader al mee begonnen was!

Farwick 125 jaar

Net als de vorige generaties Farwick zet Han het bedrijf naar zijn hand: ingegeven door actuele thema’s zoals klimaatadaptatie en verduurzaming. Samen met veertig enthousiaste vakmannen wordt er gewerkt aan prachtige en veelzijdige projecten waar altijd een groene oplossing gecreëerd wordt. Want groen draagt voor een belangrijk deel bij aan de kwaliteit van onze leefomgeving. Van bedrijventerrein tot schoolplein en van particuliere tuin tot openbare ruimte. Met Farwick groeit er iets moois!

Op naar de volgende mijlpaal

We kijken met trots terug op de afgelopen 125 jaar en willen hiervoor al onze klanten, leveranciers, partners en onze medewerkers bedanken. Samen blijven wij werken aan duurzame, innovatieve en groene projecten. Op naar het volgende jubileum!