Speelplaatsen

Impact op natuurlijk spelen

Het zit in de aard van kinderen om op ontdekkingstocht te gaan. De afgelopen jaren is er veel belangstelling voor 'natuurlijk spelen' . Een klimboom om op te klauteren, een bamboebos om verstoppertje in te spelen; al spelend leren we. Farwick ontwerpt en realiseert speel- en beweegtuinen, waarin kinderen kunnen ontdekken en ervaren. Ook het onderhoud is bij ons in vertrouwde handen; speciaal opgeleide vakmensen houden de speelplaatsen veilig en in goede conditie. Met Farwick wordt de traditionele speelplaats omgetoverd in een ruimte waar kinderen kunnen leren van de natuur.

Samen verantwoord spelen

Farwick wordt vaak in een vroeg stadium betrokken bij brainstormsessies op scholen. Wij zorgen dat er een breed draagvlak is binnen de school door medewerkers en kinderen te laten meedenken over het ontwerp. Wij kijken samen met de school naar haalbare oplossingen en eventueel hergebruik van materialen. Hierdoor wordt het beschikbare budget slim besteed. Ook kunnen wij scholen adviseren bij subsidieaanvragen om hun traditionele schoolplein te vergroenen. Is uw schoolplein al groen? Neem contact met ons op om samen aan de slag te gaan!


  • Flcqymqxq6E5Slec77H9W Thumb 484A
  • A9Gqnlkqmg5Fbfssjmyq Thumb 4839
  • Ffnt3Bqqmmm8Zis73H5G Thumb 4838
  • Unadjustednonraw Thumb 4845
  • Unadjustednonraw Thumb 484B
  • Vmiibiwetlojohjlnvejya Thumb 4855
  • X5Qrynoxrkgrzv90A8Xr9Q Thumb 4831

Groen voor ontwikkeling

Groen zet aan tot sociaal contact en kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen. Bovendien vertonen kinderen die op jonge leeftijd in contact zijn geweest met de natuur een positievere houding ten aanzien van milieu op latere leeftijd. Wij onderschrijven het belang voor kinderen om in een natuurlijke omgeving te spelen en stimuleren hen graag tot ontdekken. Wij combineren (traditionele) speeltoestellen met natuurlijke elementen zodat er volop ruimte is voor de creativiteit van het kind. Ook de veiligheid weten wij te waarborgen. Onze speeltoestellen zijn veilig en voldoen aan alle veiligheidseisen. Wij zorgen dat de materialen die wij toepassen gecertificeerd zijn. Wij hebben vakmensen in dienst die deze keuringen uitvoeren. Daarbij werken wij met rustige, natuurlijke kleuren. Wij streven ernaar dat spelen plezierig én verantwoord blijft.

Meer inspiratie over duurzame speelplaatsen? In onderstaand filmpje laten we de realisatie van een uitdagende speelplek zien op de Holterberg;

Projecten

Wat wij al hebben gerealiseerd?

Bekijk onze projecten