Witteveen

Natuurbad voor Landal Greenparks

Landal Greenparks Orveltermarke heeft het eerste semi-openbare natuurbad van Nederland!

Gerealiseerd door Farwick.

Kraakhelder water, gezuiverd op natuurlijke wijze; zacht voor je huid en geen irritatie aan je ogen. Zwemmen was nog nooit zo ontspannend!

Kenmerken

Project

Realisatie natuurbad

Opdrachtgever

Landal Greenparks

Plaats

Witteveen

Status

Opgeleverd

Ontwerpfase

Ontwerpfase

Onze opgave luidde als volgt: 'kunnen jullie een natuurbad realiseren van ca. 250 m2, waarbij de waterkwaliteit uiteraard wordt gegarandeerd, ook op piekmomenten in de zomer?'

'Ja, dat kunnen wij!'

Samen met onze ontwerpers en techneuten wordt een eerste schets opgesteld; gelijk een schot in de roos.

'Wanneer kunnen jullie beginnen?'

Realisatiefase

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp, werd het bad technisch uitgewerkt tot in de kleinste details. Want een natuurbad is niet zomaar een zwemvijver; het zuiveringsproces dient volgens strenge normen te verlopen om de waterkwaliteit ten alle tijde te garanderen. Alleen op deze wijze ontstaat een bad met natuurlijk gezuiverd water van de beste kwaliteit: kraakhelder en zacht voor je huid. Net als bij traditionele zwembaden wordt er veel aandacht besteed aan het grondwerk om verzakkingen te voorkomen. Ook bij dit bad hebben wij gewerkt met keerwanden om het zwembassin te realiseren. Aangezien het filtergedeelte vrij ondiep is, zal het water hier extra snel opwarmen door de natuurlijke kracht van de zon. Dat is een bijkomend voordeel ten opzichte van traditionele baden.

4

Eindresultaat

En daarna is het simpelweg genieten; ieder seizoen.

Landal Greenparks Orveltermarke was het eerste park in Nederland met een natuurbad. Mede door dit bad als referentie, zijn natuurlijke zwembaden inmiddels opgenomen in de zwemwaterwet (WHVBZ). Dit maakt het eenvoudig om natuurbaden ook toe te passen bij hotels, welnessresorts, campings en op andere commerciële locaties.

Wie wil er nu nog in water zwemmen dat met chloor wordt gezuiverd?

  • Oke 07 78466
  • Oke 07 78469
  • Oke 05 86177
  • Oke 05 86138

Wij staan voor u klaar

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Lees meer