Zorg

Opleven door groen

Een natuurlijke omgeving heeft een meerwaarde voor onze gezondheid. Een natuurlijke omgeving kan namelijk op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen. Groen is gezond voor de fysieke en mentale gezondheid van ieder mens. Diverse onderzoeken tonen aan dat (uitzicht op) groen een stress-reducerende werking heeft bij patiënten, medewerkers en bezoekers. Daarnaast bevordert groen de persoonlijke zingeving, sociale contacten en stimuleert het tot bewegen. Kortom; groen kan van meerwaarde zijn, zeker voor zorginstellingen. Farwick heeft jarenlange ervaring in het realiseren van zorgtuinen waar ruimte is voor beweging en beleving, afgestemd op de doelgroep.

Beter worden door groen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten. Een aantrekkelijke, groene omgeving zorgt voor afleiding van pijn en stress. Tuinen, binnen en buiten, prikkelen de zintuigen en bevorderen revalidatie in een gezonde, groene omgeving. Wij hebben al jaren specifieke kennis en ervaring met zorgtuinen. Wij realiseren en onderhouden groen in en rondom diverse zorginstellingen en ziekenhuizen. Farwick ontwerpt en realiseert al decennia zorgtuinen, beweegtuinen en groene buitenruimtes die het herstelproces ondersteunen.

Betrokken en verbonden

Groen in en rondom de zorginstelling heeft een positieve invloed op het algehele welbevinden van patiënten, medewerkers en bezoekers. Thematuinen en natuurlijke geuren spelen in op de zintuigen en emoties van mensen. In een groene omgeving gaat men eerder naar buiten en is men actiever. Bovendien nodigt groen uit tot sociaal contact, waardoor bewoners een plek hebben om samen te komen. Meer weten? download de brochure ' groen en herstellen' of neem contact met ons op.

Uw zorg

Wilt u met groen de gezondheid van medewerkers en cliënten bevorderen?

Bekijk onze projecten of neem direct contact op